Smalfilm

Herinneringen zijn emoties. Hoe ouder die herinneringen, hoe mooier ze zijn. Veel Super8 en Normaal8 film is flink op leeftijd. Met de Müller HD van onze partner krijgen die filmbeelden echter de mooiste kwaliteit, en kan je ze eindeloos vaak herbeleven.
Wil je de beste beelden, maak dan gebruik van de HD plus optie. Iets duurder, maar zijn prijs meer dan waard. Door je Super8 & Normaal8 film te digitaliseren kan je weer eenvoudig delen, bewaren en opslaan.

Wij digitaliseren op professionele wijze uw oude smalfilms van vroeger. Dit naar kant-en-klare DVD’s of Blu-Rays, maar ook naar losse bestanden zodat u de films zelf verder kunt bewerken. Bijvoorbeeld met Pinnacle Studio, Adobe Premiere of Magix Video Deluxe. De bestanden die we aanleveren kunnen op de meeste moderne TV’s, tablets (iPad) en smartphones zonder problemen worden afgespeeld.

Wij geven u de tip om ons altijd even te bellen als u uw smalfilm wilt laten digitaliseren. Wij kunnen direct al uw vragen beantwoorden. Ons telefoonnummer: 0184 63 37 21

SD

0,60per min

Resolutie:
720×576

Aanbevolen

SD PLUS

1,25per min

Resolutie:
720×576

Wetgate scannen

Beeldrestauratie

HD

1,50per min

Resolutie:
1628×1132

HD PLUS

1,99per stuk

Resolutie:
1628×1132

Wetgate scannen

Beeldrestauratie

Wetgate scannen

Toepassen van vluchtige chemische reinigingsvloeistof, beperkt kabels, krassen en stof en verbeterd de kleurdiepte en helderheid.

Beeldrestauratie

Verdere beeldverbetering, kleurdiepte en helderheid. DSP correctie (digital signal processing)

Kan ik mijn films nog bewerken na het digitaliseren?

Jazeker, hier zijn diverse mogelijkheden voor. De eerste optie is dat wij de bestanden op een door jou aangeleverde Harddisk plaatsen. Bij Super 8 en Normaal 8mm film scannen wij alles als .AVI bestanden. In voorkomend geval dat je met een Apple computer werkt en daardoor alleen met .MOV bestanden uit de voeten kunt, kunnen wij de .AVI bestanden omzetten naar .MOV bestanden. Andere formaten waar wij naartoe kunnen converteren zijn o.a. AVI, MP4, WMV, Blu-ray, 3GP, DVD, VOB, MPEG, H.263/H.264 codecs, DVR-MS, MKV, FLV. Staat het gewenste formaat er niet bij neem dan gerust even contact met ons op.

Als je het zelf wilt converteren nadat wij het als bewerkbaar bestand op een normale DVD voor je hebben gezet dan is dit ook geen probleem. Als je een Windows computer gebruikt adviseren wij de volgende software te gebruiken: Adobe Premiere Elements, Pinnacle Studios, Muvee of Arcsoft Video Converter. Als je een Apple Computer gebruikt is bijvoorbeeld DVD Remaster een goed programma. Wij doen absoluut niet geheimzinnig over deze dingen en zijn zoals met alle andere dingen volledig transparant.

Heb ik Super8 of normaal 8mm film?

Super 8 film
Dit is een vraag die ons vaak wordt gesteld. Waar je vooral op moet letten: de perforatie. De perforatie van super8 film zit op het midden van het filmbeeld. De perforatie van normaal8 film zit op de grens van twee filmbeeldjes.

Ben je er niet zeker over? Wij controleren hierop tijdens het digitaliseren. Beide formaten vormen geen probleem voor de Müller HD.

Smalfilms met of zonder geluid?

Slechts een zeer klein percentage van de Super8 films zijn voorzien van een audiospoor. Het audiospoor is een bruine horizontale streep aan de zijkant van de film. Echter in 95% van de gevallen zijn de 8mm en Super8 films stom.

Het enige dat je vroeger hoorde was het vertrouwde tikkende geluid van de projector terwijl je naar een film zonder geluid zat te kijken. 8mm films inclusief audio waren eigenlijk pas goed verkrijgbaar eind jaren 70, maar toen waren er reeds compactere manieren van filmen, hierdoor is het nooit echt aangeslagen bij het grote publiek.

8mm,- en super8 films kunnen prima door onze machines heen, echter is onze machine niet in staat het geluidsspoor over te nemen. Als u dus Super8 films bij ons aanlevert inclusief audio spoor dan kunnen wij uitsluitend het beeld voor u scannen en niet het geluid overnemen.

Zijn mijn Super 8 films nog in goede staat?

99% van het 8mm materiaal dat wij binnen krijgen kunnen wij omzetten. Je kan zelf heel eenvoudig testen of de 8mm films die je wilt digitaliseren nog in goede staat zijn. Rol een stuk van de filmspoel af totdat je voorbij het witte inloop stuk bent en de filmopnames zijn begonnen. Als de film er niet beschadigd uitziet en het ook niet extreem stijf en gekruld is dan is dit al een goed teken. Neem de film vervolgens tussen twee handen en voer de spanning op door er licht aan te trekken, als de film niet breekt dat is de film in goede staat.

Het azijn syndroom
Het komt weleens voor dat, als je de verpakking of het omhulsel van de Super 8 of 8mm film opent, er een onwijs zure azijn lucht uit komt. Deze lucht is dan dusdanig zuur dat de natuurlijke reactie is om je gezicht onmiddellijk weg te trekken. In dat geval is er sprake van het zogenaamde azijn syndroom, dit kan gebeuren met films die in te warme of vochtige ruimtes opgeslagen zijn. Haal deze film onmiddellijk bij de andere films vandaan, het is namelijk besmettelijk en het zou vervelend zijn als deze film je hele 8mm en Super 8 filmarchief aantast.